Tahukah Anda Bahawa Resveratrol Dalam VIVIX Boleh Membantu Penyakit Jantung ?

Tahukah Anda Bahawa Resveratrol Dalam VIVIX Boleh Membantu Masalah Jantung ?

Penyakit jantung adalah pembunuh No. 1 di Malaysia .

vivix untuk jantung

Apakah itu resveratrol ?

Resveratrol ialah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Resveratrol juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular.

Sebelum itu, jom lihat apa langkah mudah atasi penyakit jantung.

7  Langkah Mudah Atasi Penyakit Jantung

1. Kekal aktif

Lakukan sekurang-kurangnya 150 minit senaman berintensiti sederhana.

2. Kawal kolesterol

Sasarkan pada jumlah kolesterol kurang daripada 200 miligram per decilitre (mg/dL)

3. Makan makanan yang berkualiti dan seimbang

Tingkatkan pengambilan sayur dan buah, ikan, serta kurangkan pengambilan lemak, gula dan garam. Tingkatkan pengambilan makanan yang tinggi kandungan antioksidannya.

4. Kawal tekanan darah

Pastikan bacaan darah stabil. 120/80 .

5. Kurangkan berat badan

Usahakan kurangkan berat badan jika keadaan sekarang adalah berlebihan berat badan. Sebaiknya BMI di bawah 25.

6. Kawal paras gula dalam darah

Gula bagi yang berpuasa haruslah kurang daripad 100mh/dL.

7. Berhenti merokok

Selain merosakkan paru-paru,ianya juga boleh menjejaskan kesihatan jantung.

Bagaimana resveratrol dalam VIVIX boleh membantu penyakit jantung ?

Berdasarkan kajian, resveratrol membantu kesihatan jantung. Ianya mampu mengurangkan kadar kolesterol LDL dan merupakan antioksidan yang tinggi dan antiradang yang boleh memelihara kesihatan jantung.

Satu kajian yang diterbitkan pada 2006 menemui resveratrol mampu membantu mengelakkan ateroklerosis (atherosclerosis), mengurangkan ketitaktentuan degupan jantung serta serangan jantung. Ia juga  melindungi serta menjaga kesihatan jantung.

Resveratrol in cardioprotection: a therapeutic promise of alternative medicine.

Apakah itu Vivix?

Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

vivix

Apa yang khasiat Vivix Shaklee?

1. Vivix mengandungi resveratrol (juga sejenis polifenol ). Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol semata-mata kerana mengandungi  bahan-bahan antioksidan  yang lain juga hasil gabungan keempat-empat ramuan tadi ( anggur muscadine, lobak ungu, elderberi dan knotweed Jepun), disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan atau perisa tambahan dan HALAL!

2. Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah yang mereka minum.

3. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

4. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* (value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC).

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods.

vivix

 

vivix

Testimoni terbaik hari ini. Masuk ofis hari ini dikhabarkan seorang technician (dah pencen pun) terpaksa operate jantung untuk masukkan 2 spring. Appointment dengan doktor tetiba doktor terkejut sebab hanya 1 spring sahaja yang perlu dimasukkan. Rupa-rupanya sebelum ini dia consume VIVIX 3 botol. Alhamdulillah dah sihat dan cergas dia sekarang. Hari ini di ofis masing-masing bercerita pasal Cik VIVIX.

February 8, 2017
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like