Selesema Hilang Tanpa Ubat Dengan Vitamin C Shaklee

Tahukah anda Vitamin C  tidak boleh dibuat di dalam badan manusia, tidak seperti haiwan yang boleh menghasilkan Vitamin C sendiri. Maknanya manusia mesti mendapatkannya daripada makanan yang dimakan seharian. Vitamin C Shaklee juga boleh menjadi alternatif yang lebih mudah untuk memastikan pengambilan Vitamin C yang cukup setiap hari.

Vitamin C Shaklee, Selesema,Khasiat Vitamin C Shaklee

 

Apakah simptom-simptom kekurangan Vitamin C ?

1. Keletihan – Pada peringkat awal, seseorang yang kekurangan vitamin C akan cenderung untuk mudah letih dan kekurangan tenaga.Keletihan kronik juga merupakan gejala beberapa penyakit lain, jadi ianya bukanlah gejala khusus kekurangan Vitamin C dalam badan.

2. Perubahan ‘mood’ – Individu dengan kekurangan vitamin C boleh menjadi cepat marah atau selalu ‘mood swing.

3. Berat Badan – Penurunan berat badan secara tiba-tiba.

4. Sendi dan otot sakit -Sakit kronik di kaki atau sendi boleh menjadi tanda-tanda kekurangan Vitamin C.

5. Lebam – Individu dengan kekurangan vitamin C akan cenderung untuk mudah lebam.

6. Skurvi – Gusi senang berdarah, gusi tidak sihat.

7. Rambut dan kulit kering – Perubahan pada rambut dan kulit juga boleh memberi isyarat bahawa badan tidak mendapat cukup vitamin C dan vitamin serta mineral penting yang lain.

8. Jangkitan – Apabila seseorang individu tidak mempunyai vitamin C yang cukup dari masa ke masa, ia boleh memberikan kesan negatif ke atas penyembuhan luka dan melawan jangkitan.Secara umumnya sistem imun badan akan melemah.

Sebelum ini, saya bukanlah pengamal suplemen Vitamin C kerana mengandaikan cukuplah makan buah sahaja, akan tetapi, apabila difikir-fikirkan, saya tidak mengambil hidangan buahan atau sumber Vitamin C yang cukup setiap hari, maka saya memilih untuk makan Vitamin C Shaklee setelah hampir setahun membuat pemerhatian ke atasnya.Bukan mudah mahu percaya sesuatu produk . Yang pastinya, ianya daripada sumber bahan semulajadi bukan sintetik.

Keistimewaan Sustained Released Vita C Plus :-

Vitamin C Shaklee, Khasiat Vitamin C, Kebaikan Vitamin C

1. Sustained Release Vita C- Vitamin C dibebaskan secara semulajadi secara berterusan.

2. Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 biji hidangan buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5mg Vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.

3. Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) kekal dalam plasma darah selama 24 jam.

4. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% bioflavonoid diekstrak daripada kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex.Ia mempunyai kemampuan meningkatkan Vitamin C dalam tubuh kita,melegakan inflamasi,menentang infeksi,bakteria dan radikal bebas.

vita c shaklee, vitamin c shaklee,

 

Kebaikan Vitamin C Shaklee:-

Vitamin C Shaklee

1. Membentuk kolagen dan merangsang pembentukan kolagen. Vitamin C yang cukup membantu kolagen terhasil dan kesannya adalah kulit yang mulus dan gebu.

2. Memperbaiki simptom pendarahan- kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah,lebam kulit,lambat pulih bila cedera,kult kering ,ruam kulit dan kulit kasar.

3. Peningkatan sistem imun-membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman,megukuhkan sistem imun juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.

4. Memerangi kanser- antioksidan yang tinggi yang mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia yang berbahaya dari tubuh denga berkesan. Juga menghapuskan radikal bebas sebelum menyerang sel-sel kita.

5. Mencantikkan kulit- Membantu kulit lebih cerah, gebu dan melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen yang menyebabkan jeragat.

6. Memperbaiki insomnia- Membnatu memperbaiki insomnia , stress, masalah berkaitan mental seperti keresahan.

7. Mengekalkan kolesterol sihat – Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan serebral dan skurvi.

vitamin c shaklee, kebaikan vitamin c shaklee

 

Alhamdulillah setelah lebih setahun konsisten makan Vitamin C ini, apa yang saya sendiri rasakan ialah:

1. Tidak selesema – sebelum ini sering selesema dan demam.Begitu juga dengan suami. Jika rasa tidak sedap badan cepat-cepat telan Vitamin C Shaklee. Tiada lagi stok ubat selesema dan pil tahan sakit di dalam peti sejuk kami.

2. Tidak batuk – sebelum ini batuk yang lama sering terjadi.

3. Kurang gatal-gatal di muka dan seluruh badan- Saya alergik dengan habuk, kena habuk sedikit pun boleh gatal-gatal di muka.

4. Kulit semakin cerah dan parut berkurangan.

Bagaimanakah untuk mendapatkan Vitamin C Shaklee?

 

pertanyaan-pembelian-produk-crop

September 23, 2016
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Ahmad

  ternyata banyak juga ya manfaat dari shaklee ini ……..
  Ahmad recently posted…Tips Memilih Jasa KarikaturMy Profile

  November 29, 2016 at 9:55 pm
 • Reply sabree hussin

  Saya kalau tak ambik vitamin C ni, memang senang betul kena selsema
  sabree hussin recently posted…Strategi menjual RIBUAN produk tanpa perlu keluar modal dan tanpa perlu simpan stokMy Profile

  September 27, 2016 at 3:15 am
  • Reply HawaHassan

   Betul dah tu tuan..stok memang sentiasa ada.=)

   September 28, 2016 at 2:35 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  You may also like