Pengalaman Detoks Parasit Day 9

Pengalaman Detoks Parasit Day 9

Sabtu.

Hari ini buat hal. Tekak tak puas makan Nasi Lemak semalam. Haha. Banyak betul songeh detoks ni. Kalau hati tak kuat, mahu juga kumasak spaghetti hari ni. Cheese cake favourite pun terbayang-bayang di depan mata. Bukan sebab parasit dah ni. Nafsu ! Tak adalah rasa craving sangat nak makan,tapi gatal-gatal nak makan. Suami dah sound.  “ Kata pantang ! Pantanglah betul-betul “.

Oh ! Terima kasih abang ingatkan sayang. Ahaks!

Jadi, beginilah menu hari ini.

Breakfast

  • Nasi Lemak sambal bilis dan tempe ( nama je nasi lemak tapi tak lemak pun..haha, buat syarat tekak je).
  • Air putih
  • Buah epal

Lunch

  • Buah
  • Yogurt

Dinner

  • Bihun goreng tom yam ( ada jiran bagi, makan aje lah )
  • Buah epal
  • Yogurt

Penat dah berkurangan hari ini. Alhamdulillah. Semalam tidur banyak agaknya. Haha.

Lain-lain perubahan tidak ketara sangat, namun, badan rasa sedikit menyusut. Berpantang makanan dan minuman manis sangat membantu mengurangkan pengambilan makanan yang berlebihan kalori. Perut rasa lebih kempis. Sah ! Ukur lilit pinggang semakin berkurang. Ini yang seronok bila detoks sebenarnya.

Ops! Semalam lupa nak cerita…

Seram punya cerita.

Seorang demi seorang rakan detoks kami dikejutkan dengan makhluk halus tu.

Jom tengok screenshot.

 

detoks parasit, detox, parasite

‘Dia’ keluar akibat makanan yang dimakan yang mengancam dirinya…

detoks parasit, detox, parasite

Biji betik,labu, biji labu yang dimakan dan buah nenas memang untuk nyahparasit

detox, detoks parasit, parasite

Bincang pasal colour pulak dah….geli…

detoks, detoks parasit, parasite

Second batch sudah keluar….

 

Kalau tak percaya cubalah buat detoks sendiri. Pastikan ada yang guide supaya berkesan. Jika mahu saya guide boleh hubungi saya ya.

parasite in human

Contoh parasit yang menghuni tubuh manusia..

Usah simpan parasit dalam badan. Hehe. Sudahnya, makan produk apa pun lambat berkesan atau tidak berkesan. Sebabnya? Nutrien atau vitamin  yang diambil itu, diserap oleh mereka dahulu. Oh ! Ruginya. Kita bayar mahal, mereka yang dapat khasiatnya..Haha.

Sama halnya bagi mereka yang sukar menurunkan berat badan , puas cuba produk , turun sekejap naik semula. Akhirnya, fed up nak berdiet. Saya sarankan anda detoks. Jalani program detoks parasit selama 3 bulan berturut-turut , insyaAllah  pastu cun. Lamanya….Duhai sayang ! Tiada jalan pintas untuk sihat sama seperti tiada jalan pintas untuk kaya yang berkat. Boleh tahan perumpamaan tu. Apapun, berusahalah. Dah datang macam-macam penyakit, detoks pun kesannya lambat juga nak sihat. Okay !

Stay tune ! Sambung esok.

December 17, 2016
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like