Nutriferon Shaklee Sebagai Penyelamat Di Rumah Kami

Nutriferon Shaklee Sebagai Penyelamat Di Rumah Kami.

Kali kedua musim hujan a.k. a tengkujuh melanda Pantai Timur. Ada kawan-kawan di Kelantan, rumahnya mula naik air hari ini. Ya Allah, selamatkanlah mereka dan mudahkanlah urusan mereka. Kami di sini juga dalam fasa berjaga-jaga. Dah tak lena tidurnya tu..

Musim hujan macam ni, memang nak kena standby Nutriferon Shaklee kat rumah ni. Antara suplemen yang termasuk dalam First Aid. Untuk apa ? Yes ! Langkah berjaga-jaga, demam , batuk dan selesema. Eloklah usaha tingkatkan kekebalan tubuh sebelum virus , bakteria menyerang kan?

Agak mudah bagi kami kerana Nutriferon Shaklee ni boleh diambil seisi keluarga. So far, ianya diamalkan , Alhamdulillah. orang sekeliling riuh rendah batuk selesema pun, kami masih bertahan. Lebih kebal. Kalau dulu, kamilah penyebar virusnya kalau dah musim hujan macam ni..Haha…Maaflah, dulu belum jumpa Nutriferon Shaklee dan sebagainya.

Biasanya kami combine Nutriferon Shaklee, Vitamin C, ESP , B Complex, Vitalea untuk immune system ini. Bagi cukup lengkap semuanya. Kan mudah. Siksa oii kalau dah demam, selesema, batuk tu kan. Nak buat apa pun tak selesa kan. Rasa nak tercabut hidung, anak tekak ni kalau dah kena. Otak pun tersumbat aje..Tak apa , berbelanja untuk kesihatan. Handbag , baju mahal boleh beli. Apalah sangat nak beli suplemen kan.Hehe.

Ini dia Nutriferon tu..

 

Nutriferon Shaklee

Apakah itu Nutriferon??

Buat pertama kalinya ditemui oleh Dr Yushiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.
40 tahun kajian dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah Berjaya membangunkan satu-satu interferon semulajadi di dunia yang dinamakan NUTRIFERON.

Ekstrak 4 jenis tumbuhan iaitu LABU, BUNGA SAFFLOWER, HONEYSUCKLE JEPUN, dan biji PLANTAGO mempunyai kebolehan untuk merangsang pengeluaran semulajadi interferon tubuh.
Formulasi daripada bahan-bahan semula jadi ini telah dipatenkan dan menjadi hak milik Shaklee serta tidak dijual di mana-mana kedai. Hanya boleh didapati daripada Shaklee.

Nutriferon Shaklee


Eh ! Nak katanya ,bukan mudah kot untuk buat research, buat research untuk final year project pun dah stress bagi yang berada dalam dunia FoodTech..inikan pula melibatkan banyak ‘discipline’ Human Science, Food Engineering,Mechanical Engineering… dan lain-lain…sakit tu.. huhu, logik lah 40 tahun research dan dipatenkan.. ada berani duduk dalam lab 40 tahun research untuk satu produk je????2 tahun master study pun belum tentu..haha..dakulah tu.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon ini banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hydrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dan lain-lain. Ianya juga terbukti untuk melindungi badan daripada jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit yang diakibatkan oleh mikroorganisma (virus, bakteria, fungi dan lain-lain).

Kehidupan seharian kita terdedah dengan semua mikroorganisma ini kerana ianya wujud di mana-mana sahaja di dalam udara yang kita sedut dan tanah yang kita pijak. Bergantung kepada imun tubuh kita sama ada mampu melawan atau tidak.

Interferons are a family of naturally-occurring proteins that are made and secreted by cells of the immune system (for example, white blood cells, natural killer cells, fibroblasts, and epithelial cells). Three classes of interferons have been identified:

  • alpha
  • beta
  • gamma

Interferons do not directly kill viral or cancerous cells; they boost the immune system response and reduce the growth of cancer cells by regulating the action of several genes that control the secretion of numerous cellular proteins that affect growth.
(sumber : http://www.medicinenet.com).

Interferon ini tidak membunuh virus dan sebagainya tetapi ianya memberi rangsangan kepada sistem imun tubuh untuk bertindak ke atas sebarang pencerobohan virus dan lain-lain ancaman dalam badan manusia.

Apakah manfaat utama NUTRIFERON dari bahan semula jadi ini?

  • Mengukuhkan sistem imun tubuh dalam masa 3 hari
  • Membantu melawan kanser dan tumor
  • Membantu melindungi dari serangan influenza
  • Membantu melambatkan penuaan – pelihara sel-sel agar tidak rosak akibat mikroorganisma
  • Mengurangkan infeksi pesakit hepatitis B & C

Dan banyak lagi . Sistem imun kita mesti kuat kan untuk melawan sebarang pencerobohan penyakit!

Bila perlu makan NUTRIFERON ?

  • Sebelum sakit sangat digalakkan.
  • Semasa sakit sangat diperlukan.
  • Setelah sakit berlalu sangat penting supaya ianya tidak berulang kembali.

Siapakah yang boleh makan Nutriferon ?

Seisi keluarga. Anak yang masih menyusu boleh dibekalkan melalui susu ibu. Ingin tahu lebih lanjut cara makan dan kuantiti yang berkesan boleh hubungi saya di 013 931 5387.

Ingin mendapatkan Nutriferon Shaklee untuk buat stok langkah berjaga-jaga tingkatkan kekebalan tubuh seisi keluarga boleh hubungi saya di 013 931 5387. Amatlah digalakkan untuk mereka yang mudah berjangkit demam, selesema, alergik dan lain-lain. Begitu juga anak-anak yang mudah demam dan selesema.

January 21, 2017
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply mrhanafi

    wah…produk ini sangat bagus dan terbaik untuk diamalkan..terima kasih kerana sudi berkongsi

    January 26, 2017 at 12:07 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    You may also like