Masalah Haid Tidak Lawas Dan Teratur Sejak Umur 18 Tahun Selesai Setelah Detoks

Alhamdulillah… syukur  Ya Allah atas segala nikmat yang dikurniakan…Rasa sangat gembira hari ini kerana mendapat khabar gembira dari anak didik detox ( Ceh ! Bunyi macam cikgu pula kan? ). Masalah haid tidak lawas dan teratur sejak umur 18 tahun selesai setelah detoks.

Ceritanya begini.

Setelah seminggu berdetoks dengan geng detoks kami, Alhamdulillah, haid yang sudah 2 bulan tidak kunjung tiba itu, tiba-tiba datang. Gembiranya bukan kepalang.

” Kak, haid saya banyak daripada biasa.Macam tumpah darah. Padahal dah masuk hari ke-5. Kenapa ek ?”.

Saya jawab soalannya dengan soalan juga.

” Haid sebelum-sebelum ni lawas tak ? Teratur tak ?”.

” Tak lawas dan tak teratur . Kadang 2-3 bulan baru datang haid “.

” Lama dah ke macam tu ? “.

” Sejak umur 18. Sekarang dah 26 tahun “.

” I see. Ada dua sebab. Pertama hormon dibetulkan setelah awak minum ESP. Kedua , kesan detoks, buang habis segala yang tak bagus dari badan, juga betulkan hormon. Kedua-duanya bagus. InsyaAllah, tengok hari-hari seterusnya bagaimana. Teruskan jaga pemakanan dan minum ESP.”

Lebih kurang 10 hari kemudian, saya tanya lagi.

” Macam mana dear? “.

” Ok kak, Alhamdulillah. Best period kali ni, rasa macam keluar habis dan tak ada masalah haid yang keluar sikit-sikit hingga confuse nak dah boleh solat ke belum. Kadang dah mandi wajib, tiba-tiba ada lagi. Stres macam tu.”

” Oh ! Alhamdulillah. Kita tengok next month macam mana.”

Bulan 10, saya tanya juga. Alhamdulillah haid datang elok juga. September dan Oktober , haid sudah mula teratur.

Saya menangis gembira. Eh ! Over nampaknya kan? Yalah…tahu tak betapa bermasalahnya seorang perempuan kalau haidnya tidak teratur. Banyak kebarangkalian yang boleh dikaitkan. PCOS ( Polycystic Ovarian Syndrome ), penyakit-penyakit lain yang lebih kronik. Asalnya adik ni cuma nak berdetoks dan mahu turunkan berat badan, tapi satu persatu masalahnya keluar untuk diselesaikan. Salah satunya adalah hormon yang tidak stabil yang menjadi penyebab haid tidak teratur. Berat badan turun tak ? Ya !  Turun 3 Kg setelah 7 hari detoks. Berbaloi kan?

( Testimoni : Peserta Detox Batch 2 —> September 2016)

testimoni detoks dan ESP

Alhamdulillah…alhamdulillah… syukur Ya Allah, beri peluang untuk saya bantu mereka yang memerlukan.

Jadi, untuk adik-adik, kakak-kakak yang bermasalah ( haid tidak teratur ) , obesiti, selera makan melampau-lampau, makan tak pernah kenyang, asyik nak mengunyah je kerjanya, bolehlah mencuba detoks dan amalkan pemakanan sihat. Mahu ?

Dicadangkan bagi mereka yang mempunyai masalah di atas :

1. Detox Shaklee Way : Menu, Step by Step Detox dengan panduan khas. ( Baca : Cara turunkan Berat Badan Lebih Cepat Dengan Detoks )

2. Ambil suplemen GLA Complex : 

GLA COMPLEX, HORMON, HAID TIDAK TERATUR

Kandungan Vitamin E, GLA ( Gamma Linolenic Acid ) dan Linolenic Acid di dalam GLA Complex.

Gla Complex, shaklee

 

Gla Complex, Haid tidak teratur, Hormon

Fungsi GLA Complex :

  • Bantu stabilkan hormon dan haid yang tidak teratur
  • Bantu kurangkan masalah senggugut
  • Bantu perbaiki simptom menopouse
  • Bantu masalah eczema
  • Bantu turunkan kolesterol
  • Bantu mencantikkan kulit dan rambut
  • Bantu menurunkan kadar kolesterol dalam darah dan tekanan drah tinggi
  • Bantu meningkatkan kesuburan terutamanya wanita.

Gla Complex

Beza kandungan GLA di dalam Borage, Blackcurrant dan Evening Primerose Oil . Shaklee GLA Complex menggunakan sumber borage.

3. Amalkan minum Energizing Soy Protein :

ESP SHAKLEE

ESP mengandungi kesemua protein perlu dan tidak perlu untuk sistem badan yang lebih baik.

kepentingan protein

Antara fungsi protein :

  • Merangsang pertumbuhan dn penggantian tisu dan otot badan.
  • Membentuk antibodi
  • Memelihara keseimbangan hormon
  • Keseimbangan kandungan air di dalam badan
  • Membentuk kompaun badan yang penting seperti hormon, enzim dan hemoglobin
  • Membantu menstabilkan hormon

14 Simptom Kekurangan Protein Dan Cara Mengatasinya

Amalkan gaya hidup sihat, pemakanan sihat, tambah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrien yang lompong, InsyaAllah, masalah kesihatan yang ada pasti boleh selesai. Jadikan makanan harian itu sebagai ubat.

Mudah-mudahan bermanfaat.

Love !

 

pertanyaan-pembelian-produk-crop

 

 

 

October 27, 2016
Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Ilham

    istri saya mempunyai waktu haid yang tdk teratur,…. saya nak cuba produk ni … mana tau berhasil

    November 29, 2016 at 9:59 pm
  • Reply Berkah

    baru tahu ada obat mujarab seperti ini, boleh lah sikit tak coba

    November 10, 2016 at 9:32 pm
  • Reply Uncle Zuan

    bagus la ada produk mcm ni
    Uncle Zuan recently posted…Pengalaman Pertama Kali Mengerjakan Umrah Dengan AndalusiaMy Profile

    October 28, 2016 at 4:10 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    You may also like