Kandungan Nutriferon Shaklee Bantu Bunuh Cacing Dalam Badan Manusia

Kandungan Bahan Nutriferon Shaklee Bantu Bunuh Cacing Dalam Badan Manusia.

Cacing ? Kecacingan ? Parasit ?

nutriferon

Kali ini mari kita kaji mendalam sedikit ramuan NUTRIFERON ini.

Nutriferon adalah gabungan unik 4 oriental herba persediaan, yang mempunyai sejarah penggunaan yang panjang dalam mengurangkan keradangan dan menggalakkan kesihatan organ.

Shaklee telah melakukan beberapa projek penyelidikan terhadap NutriFeron (dirujuk sebagai Kampo Formula EH0202 dalam kajian mereka) dan mendapati ianya sangat berkesan dalam rawatan hepatitis C (1) kronik, ia merangsang sistem imun dan pengeluaran interferon semula jadi, (2 ), dan ia juga boleh mengurangkan gejala menopause yang berkaitan. (3) Nutriferon merupakan satu-satunya produk herba yang telah didaftarkan dan mempunyai keupayaan untuk merangsang pengeluaran interferon semulajadi badan manusia.

Penyelidikan telah dibuat terhadap 4 bahan herba di dalam Nutriferon.

1. Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata)

nutriferon
Orang Cina mengatakan ianya penemuan baru “agen anti-kanser” selepas menggunakannya sebagai rawatan anti-toksin terhadap sel-sel kanser (4). Ia juga telah ditemui oleh Yamanouchi untuk membantu menyembuhkan alahan tertentu. (5)

2. Safflower (Carthamus tinctorius)

nutriferon
Satu kajian baru-baru ini mendapati bahawa ekstrak Safflower dapat melindungi otak daripada kerosakan yang disebabkan kekurangan bekalan darah (contoh : strok) (6).Kajian lain mendapati ia boleh menjadi melindungi hati daripada rosak. (7)

3. Asian Plantain seed (Plantago asiatica)

nutriferon
Ekstrak ini kebiasannya digunakan oleh rakyat Taiwan untuk merawat penyakit berjangkit yang berkaitan dengan pernafasan, perkumuhan dan proses penghadaman”, dan didapati potensi sebagai anti-leukemia, anti-kanser dan anti-virus (8)

4. Japan Honeysuckle (Lonicera japonica)

nutriferon

 

Pati bunga Honeysuckle Jepun adalah herba Cina yang diketahui mempunyai ciri-ciri anti-radang (9).

REFERENCES:

(1) An Open-label Study of Administration of EH0202, A Health-food Additive, to Patients with Chronic Hepatitis C
(2) A Pilot Study of a Kampo Formula, EH0202, with Intriguing Results for Menopausal Symptoms
(3) Clinical Efficacy of EH0202, a Kampo Formula, on the Health of Middle-aged Women
(4) Purification and characterization of Moschatin, a novel type I ribosome-inactivating protein from the mature seeds of pumpkin (Cucurbita moschata), and preparation of its immunotoxin against human melanoma cells
(5) Effects of Celosia argentea and Cucurbita moschata extracts on anti-DNP IgE antibody production in mice
(6) Protective effect of hydroxysafflor yellow A on experimental cerebral ischemia in rats
(7) Anti-proliferative and pro-apoptotic effects of herbal medicine on hepatic stellate cell
(8) In vitro cytotoxic, antiviral and immunomodulatory effects of Plantago major and Plantago asiatica
(9) Anti-inflammatory activity of herbal medicines: inhibition of nitric oxide production and tumor necrosis factor-alpha secretion in an activated macrophage-like cell line

Frank M. Painter, D.C.
“The Doc on The Block”

Hebatkan penemuan ini? Sebaik-baik penggunaannya adalah sebelum mendapat apa-apa jangkitan atau penularan penyakit tertentu. Prevention is better than cure.

Menariknya….dalam NUTRIFERON ada biji labu kan ? Sudah sekian lama nenek moyang kita dahulu menggunakan biji labu sebagai treatment anak-anak yang kecacingan. Dan…kalau nak tahu, cacing atau nama glamournya parasit ini tidak hanya menyerang kanak-kanak akan tetapi turut memberi masalah kepada golongan dewasa. Antara simptom parasit menghuni dalam badan manusia adalah seperti :

  • Masalah pencernaan yang kronik
  • Pelbagai bentuk tekanan mental, kemurungan
  • Gangguan kerengsaan usus (IBS)
  • Gangguan Imun
  • Gangguan Tidur
  • Bruxism (asah gigi ketika tidur)
  • Masalah Kulit
  • Cirit-birit
  • Sakit badan
  • Keletihan yang Kronik

10 Terrifying Parasites That Love To Live Inside Human Body

Detox Parasit sangat-sangatlah diperlukan dan pengambilan NUTRIFERON secara tidak langsung boleh membantu menyahparasit daripada badan.

Hati-hati kalau anda makan sebarang produk tapi tak berkesan. Nak kurus pun tak jadi-jadi. Asyik nak makan benda manissss je memanjang. Dan makan tak kenyang-kenyang. Mungkin badan ada ‘penghuni’ yang tak disedari. Bukan bela hantu ya ! Tapi cacing. Hehe.

Produk kurus tanpa diet, tanpa bersenam juga hati – hati untuk makan. Bukan apa, K. Hawa cuma risaukan ianya akan efek kesihatan hati dan organ dalaman kita. Badan kurus tapi toxin overload. Badan kurus tapi ketumpatan otot berkurang, menggeleber you ! Badan kurus tapi ketumpatan tulang berkurang. Badan kurus tapiii…..hati rosak, ginjal rosak sebab toxin overload tadi. Organ bekerja lebih untuk singkirkan toxin daripada badan.

Semoga bermanfaat.

Boleh hubungi Hawa untuk mendapatkan NUTRIFERON kegunaan seisi keluarga anda!

Nak Detox Parasit pun boleh…

Hubungi talian hot  lagi pedas memijar ini  =) (K. Hawa –  013 931 5387 )

January 22, 2017
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like