Eczema Berdarah-Darah Sembuh Dengan Krim Ajaib

Kisah Eczema Berdarah-Darah Sembuh Dengan Krim Ajaib.

Beberapa minggu lepas, anak murid kelas hafazan saya mengadu, kakinya gatal-gatal. Waktu itu, tangan saya merah-merah akibat gigitan nyamuk. Sambil ajar mereka mengaji, sambil sapu krim. Gatal sangat. ( Maaf! Cikgu ni tak berapa beretika, bukan cikgu bertauliah pun ).

Saya pun tanyalah ” Kenapa? ”

“Chah memang eczema cikgu. Kat jari pun ada ,” katanya seraya menunjukkan kaki dan jarinya. Kakinya nampak melecet teruk, merah-merah, kalau garu sikit je lagi, memang berdarah. Dia juga cakap, sebelum ni memang selalu juga berdarah akibat digaru.

” Chah suka garu dan malas nak bubuh krim yang ada kat rumah tu”.

” Kenapa? ”

” Sebab nanti kena basuh-basuh tangan lepas sapu tu, macam leceh , krim tu bau busuk, cikgu”.

Ada sejarah yang menyebabkan mereka ni panggil saya cikgu instead of mak cik ajar mengaji , ustazah (Aww ..haha), atau kakak.

Sebelum balik, saya bekalkan satu bekas kecil berisi krim yang saya guna.

” Chah, nanti cuba sapu ni, yang ini tak apa kalau Chah tak mahu basuh tangan lepas sapu pun, sebab tak ada bahan beracun pun, dibuat daripada bahan semulajadi je “.

Malam tadi dia datang mengaji, dia tunjuk kakinya.

” Cikgu, kaki Chah dah elok sikit. Dah nak sembuh cikgu. Ni haaa…tengok, cam dah rata kan? Tinggal merah sikit-sikit je lagi. Chah pakai krim tu, ada juga kadang-kadang Chah pakai krim yang klinik tu. Tapi Chah suka krim cikgu bagi, tak busuk. Chah pakai banyak kali krim cikgu bagi tu”.

Memang ketara juga perubahannya tu. Dah tak ada merah yang macam nak berdarah je tu dan nampak rata.

Cikgunya ni nak ambik gambar.

” Mana boleh. Kan kaki aurat”.

” Oh! Hehe. Baiklah”.

Anak ini sangat bijak dan solehah.

Alhamdulillah, kaki Chah dah makin elok. Kalau tak memang selalu gatal bila berpeluh. Maklumlah sepanjang hari pakai kasut jika hari persekolahan.

Krim ajaib apa yang Chah pakai?

Taklah ajaib mana pun, Herbal Blend je. Dah ramai yang guna untuk eczema, Alhamdulillah.

Nampak gayanya cikgu kena hadiahkan satu tiub Herbal Blend la ni, sebab dah ingat dah yang disuruh hafal. Janji nak bagi hadiah kan. Hehe. Demi anak murid kelas hafazan.

Apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam Herbal Blend?

herbal blend

Sage leaves : Merawat masalah dan jangkitan kulit, gigitan serangga.

Horse Chesnut Seeds : Merawat alegi pada kulit , eczema.

Yarrow : Menyembuhkan luka, selesema dan demam.

Rosemary leaves : Musuh serangga, nyamuk, lalat, ulat dan kumbang.

Cikgu Chah ni biasa pakai bila jerawat yang tak diundang tiba-tiba datang tanpa beri salam. Oh ! Tension kalau tiba-tiba membesar dan jadi parut. Biasanya 2-3 hari, jerawat tersebut hilang sendiri. Alhamdulillah. Cikgu Chah akan happy sangat kalau jerawat dia hilang. Siapakah Cikgu Chah tu ? Pemilik lobakungu.com lah..Hehe.

Herbal Blend ini memang dicadangkan untuk anak-anak eczema.

Bagusnya kalau boleh consume  Omega Guard untuk kanak-kanak seumur Chah ( 1 tahun -12 tahun ) . Herbal Blend untuk sapuan luaran.

Untuk anak-anak kecil yang masih menyusu, para ibu disarankan untuk mengambil ESP, Vitamin E dan Omega Guard. Herbal Blend boleh disapu di tempat yang mengalami eczema. Ianya tiada bahan berbahaya.

set ekzema shaklee, eczema

  • Membantu merawat kulit yang rosak ( Vitamin E )
  • Membina sel kulit yang sihat ( ESP )
  • Mengurangkan radang, inflamasi, jangkitan dan membantu mengurangkan eczema ( Omega Guard )
  • Membantu mengurangkan rasa gatal, pedih pada luka dan memastikan kulit sentiasa lembab (Herbal Blend ).

Selain manfaat di atas, ibu menyusu juga insyaAllah lebih bertenaga, bertambah meriah susu badan, kulit ibu juga cantik, dan bayi mendapat susu badan yang berkualiti. Jangan tak tahu, apabila ibu-ibu minum ESP , susu badan menjadi lebih pekat. Disamping itu, Omega Guard juga kaya dengan DHA yang membantu perkembangan otak bayi. Dalam masa yang sama, mak-mak pun boleh dapatkan semula shape badan dengan Omega Guard dan ESP ni.

Wow ! Banyak benda dalam satu kan? Cuba dulu baru tahu.

Kami sekeluarga pun memang mengamalkannya. Alhamdulillah !

Bagaimanakah untuk mendapatkan Set Masalah Kulit ini ? 

pertanyaan-pembelian-produk-crop

 

Semoga bermanfaat untuk mak-mak semua ya !

Salam sayang dari ahkak lobakungu.com.

October 26, 2016
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like