Betul Ke Makan Alfalfa Complex Suami Lebih Setia ?

Betul Ke Makan Alfalfa Complex Suami Lebih Setia ?

Wah ! Tajuk… kontroversi. Pada saya, penting menjaga keharmonian rumahtangga. Isteri bukan sahaja perlu cantik luaran, akan tetapi dalaman yang cantik juga sangat perlu.  Akhlak juga mesti seiring. Barulah boleh dikatakan wanita elegan. Diva. ( Mengikut tafsiran mazhab sendiri.  Sila jangan percaya , okey ! Haha).

Meh tengok, kenapa makan alfalfa suami lebih setia?

alfalfa complex

Alfalfa (Medicago sativa) juga dikenali sebagai Lucerne, secara semulajadi mengandungi vitamin dan mineral penting, termasuk A, D, E, K, dan juga keluarga yang penuh dengan vitamin B; biotin, kalsium, asid folik, zat besi, magnesium, kalium dan lain-lain lagi, dan juga yang sangat tinggi dalam protein, terutama apabila kering. Ia adalah “Raja semua makanan”!

Alfalfa telah digunakan oleh orang Cina sejak abad keenam untuk merawat beberapa keadaan kesihatan. Ia dianggap sebagai sumber tanah yang kaya dengan mineral surih. Kaya dengan vitamin, mineral dan nutrien lain.Alfalfa menjadi ubat herba yang menakjubkan.Daun, pucuk, dan benihnya digunakan untuk membuat ubat.

Apa yang uniknya alfalfa ni?

 1. Alfalfa adalah tumbuhan yang akarnya tumbuh sehingga 30 kaki ke dalam tanah dan membawa mendapat mineral yang tidak terdapat di permukaan tanah. Atas sebab ini, dalam bahasa Arab perkataan Alfalfa bermaksud “bapa kepada tumbuh-tumbuhan”.
 2. Alfalfa kaya dengan vitamin, mineral dan nutrien lain yang memainkan peranan penting di dalam kekuatan dan pertumbuhan tulang dan dalam sistem badan yang sihat.
 3. Ia mengandungi protein dan vitamin A, vitamin B1, vitamin B6, vitamin C, vitamin E, dan vitamin K. Ia juga mengandungi kalsium, kalium, karotena, besi, dan zink. Ia boleh diambil dalam bentuk biji, daun atau tablet.

Alfalfa Complex Shaklee

alfalfa complex

 1. Merupakan formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr shaklee pada tahun 50an.
 2. Diperbuat darpada Alfalfa secara organik di California yang bebas dari pestisid,herbisid dan menggunakan bahan kompos atau baja organik.
 3. Daun Alfalfa Shaklee akan dituai apabila iany amencapai kematangan mutlak. Daun yang matang ini kaya dengan klorofil.
 4. Daun-daun ini dikeringkan secara semulajadi untuk mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.
 5. Daun-daun yang dikeringkan itu akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.
 6. Setiap proses ini dilakukan di bawah pengawasan ketat Shaklee.
 7. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.

Manfaat Alfalfa:-

 1. Mencuci hati, darah dan usus- Makanan yang sabgat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, membuang toksin dari badan,membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit.
 2. Melawan Alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan dan ulat air.
 3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut- Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti perut kembung,hyperacidity,ulser,gastrik, dan sembelit.
 4. Menyingkirkan lemak dan kolesterol- Saponin yang ada di dalam Alfalfa bertindak seperti span yang menyerap kolesterol.
 5. Melawan tumor – 30-50 tablet Alfalfa sehari memebri kesan alkali kepada badan. Dengan itu, ia boleh memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
 6. Melegakan keletihan
 7. Mencegah atau merawat arthritis – Alfalfa sangat kaya dengan mineral yang diperlukan untuk pembentukan dan pengukuhan tulang, ianya menunjukkan kesan yang baik dalam rawatan arthritis.
 8. Mengurangkan tahap gula dalam darah, dan oleh itu dianggap sebagai rawatan semulajadi untuk kencing manis oleh masyarakat zaman dahulu.
 9. Merawat batu karang-Vitamin A, C, E dan Zink terbukti membantu menghancurkan batu karang.
 10. Rawatan untuk rambut botak-Jus alfalfa, dalam kombinasi dengan jumlah yang sama lobak merah dan jus salad, diambil setiap hari, membantu dalam pertumbuhan rambut sehingga ke tahap yang luar biasa. Gabungan jus ini kaya dengan unsur-unsur yang amat membantu untuk pertumbuhan rambut dan mencegah keguguran rambut.

Antara published paper tentang khasiat alfalfa :

Alfalfa, vitamin E, and autoimmune disorders.
Authors: Whittam J, Jensen C, Hudson T.
Am J Clin Nutr. 1995 Nov;62(5):1025-6. PubMed Citation PMID: 7572731.PDF Letter to editor: Am J Clin Nutr, 1995.

 Hong YH, Wang SC, Hsu C, Lin BF, Kuo YH, Huang CJ. Phytoestrogenic compounds in alfalfa sprout (Medicago sativa) beyond coumestrol. J Agric Food Chem. 2011 Jan 12;59(1):131-7. PubMed PMID: 21158449.

Malinow MR, McLaughlin P, Stafford C. Alfalfa seeds: effects on cholesterol metabolism. Experientia. 1980 May 15;36(5):562-4. PubMed PMID: 7379953.

Apa kaitannya dengan suami setia ?

Antara kelebihan alfalfa adalah membantu kestabilan hormon. Baik lelaki atau wanita. Ianya bukan untuk wanita sahaja. Untuk wanita, ianya sangat berkesan seperti kacip fatimah. Pengalaman pengguna, alfalfa boleh membantu masalah haid tidak lawas, keputihan dan lain-lain masalah wanita.alfalfa complex

Istimewanya, ianya membantu menyemarakkan hubungan intim suami isteri yang membantu kerukunan rumah tangga. Ya kan ?

alfalfa complex

 

Berminat untuk mencuba Alfalfa Complex boleh hubungi  saya di talian  013 931 5387 .

InsyaAllah konsultasi terbaik mengikut masalah anda akan diberikan.

 

 

February 5, 2017
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply nikkhazami

  macam macam khasiat ubat shaklee ni
  nikkhazami recently posted…Kerja dari Rumah dengan iLanceeMy Profile

  February 5, 2017 at 11:42 am
  • Reply Hawa Hassan

   Hehe..Shaklee bukan ubat, cuma makanan tambahan untuk lengkapkan diet harian yang tak lengkap tu…

   February 8, 2017 at 6:31 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  You may also like