Alternatif Terbaik Untuk Matikan Sel Kanser. Cegah sebelum Parah !

Benarkah Vivix Shaklee sembuhkan kanser? Saya kerapkali dihadapkan dengan pertanyaan ini. Memang tidak dapat dinafikan ada kajian yang menunjukkan polifenol , antioksidan yang boleh membantu mencegah dan merawat kanser.

Jadi, benarkah Vivix Shaklee boleh sembuhkan kanser?

vivix shaklee, khasiat vivix shaklee

Berikut adalah bagaimana Vivix Shaklee tercipta:

 • Hasil penyelidikan canggih untuk menentang penuaan selular selama bertahun-tahunlah yang menemukan vivix.
 • Ianya mengandungi adunan fitonutrien porprietari yang ditemui di dalam anggur mascardine iaitu gabungan polifenol dan resveratrol menghasilkan ramuan yang 10 kali ganda lebih hebat daripada resveratrol semata untuk melambatkan mekanisma utama penuaan selular.
 • Vivix® Shaklee telah dirumus khusus untuk menangani mekanisme penuaan biologi, dengan bahan-bahan aktif yang disokong oleh kajian makmal terbilang.
 • Bahagian Kesihatan Kanada (Health Canada) memerlukan human studies (kajian ke atas manusia) untuk menyokong semua klaim kesihatan terhadap non-traditional health sebelum sesuatu produk itu boleh didaftarkan sebagai produk kesihatan semula jadi untuk dijual tanpa menyalahi undang-undang.
 • Oleh kerana Bahagian Kesihatan Kanada (Health Canada) belum ada monograf untuk produk anti-penuaan, maka kajian klinikal ke atas manusia (no double-blind-dilakukan oleh pihak ketiga,bukan Shaklee untuk mengelakkan bias) telah dilakukan ke atas Vivix untuk menyokong klaim anti-penuaan sebagaimana garis panduan terhadap klaim produk di Amerika Syarikat .
 • Shaklee Kanada telah memutuskan untuk mendaftarkan Vivix sebagai produk antioksidan.
 • Klaim produk (Vivix) yang menyatakan ianya mengandungi bahan antioksidan yang boleh digunakan sebagai penawar disokong oleh data saintifik yang kukuh dan boleh diterima oleh penilai Kesihatan Kanada (health Canada).

Sumber : Dr. L. Lee Coyne,Healthy Professor 

 

Apakah antioksidan?

Jadi apakah sebenarnya antioksidan? Ianya adalah “bahan dalam makanan yang ketara mengurangkan kesan buruk spesies reaktif, seperti oksigen dan spesies reaktif nitrogen, ke atas fungsi fisiologi yang normal pada badan manusia.”

Istilah “spesies reaktif” secara saintifik merujuk kepada radikal bebas – kekal lama, serpihan molekul yang sangat reaktif yang boleh menyebabkan tindak balas rantai yang merosakkan sel-sel badan kita.

Reaksi-reaksi ini boleh mempunyai kesan langsung kepada jangka hayat sel-sel dan kesihatan DNA dalam setiap sel. Antioksidan adalah bahan yang dapat menghentikan tindak balas ini dengan memusnahkan radikal bebas.

Ini contoh gambarajah mekanisma radikal bebas.

vivix shakleee, kelebihan vivix

Apakah yang dilakukan oleh radikal bebas  ke atas sel badan manusia?

vivix shaklee, khasiat vivix shaklee, kelebihan vivix shaklee

Peranan antioksidan ke atas sel badan manusia adalah untuk perlindungan sel daripada rosak. Sel-sel yang rosak boleh menyebabkan kanser.

Sebab itulah dikatakan (daripada hasil kajian) , Vivix mampu melindungi dan memperbaiki sellular DNA untuk mengelakkan sel rosak.

Apakah ciri khas Vivix?

Vivix ialah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix dihasilkan daripada gabungan 4 tumbuh tumbuhan.

Apakah itu polifenol?

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Polyphenolic compounds adalah bahan semulajadi yang terdapat dalam kebanyakan tumbuh tumbuhan. Makanan yang kaya dengan polifenol termasuk bawang, epal, anggur, strawberi, raspberi, blueberi, kranberi, dan sesetengah kekacang.

Apakah itu resveratrol?

Resveratrol (3,5,4′-trihydroxy-trans-stilbene) adalah stilbenoid, sejenis fenol semulajadi dan phytoalexin yang dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa tumbuhan sebagai tindak balas kepada kecederaan atau apabila tumbuhan itu diserang oleh patogen seperti bakteria atau kulat.Sumber resveratrol termasuk kulit anggur, blueberi, rasberi, dan mulberi.

Bagaimana fitonutrien di dalam Vivix melindungi kita daripada penyakit?

Phytonutrients berpotensi melindungi daripada penyakit kerana ia berfungsi sebagai:

 • Antioksidan yang menguatkan sistem immuniti
 • Menggalakkan komunikasi antara sel kepada sel yang lain
 • Mengubah metabolisma estrogen
 • Menukar vitamin A (beta-carotene kepada vitamin A)
 • Menyebabkan proses apoptosis (kematian) sel kanser
 • Membaiki DNA yang rosak disebabkan merokok dan kesan terdedah kepada toksik.
 • Pembuangan bahan karsinogenik melalui pengaktifan cytocrome P450 dan Phase II enzyme systems.

Vivix telah dikaji secara mendalam melibatkan professor dari universiti terkemuka di Amerika. Ini adalah antara keputusan kajian oleh Shaklee berkenaan vivix yang menunjukkan ia hasil dari kajian terperinci oleh saintis di mana keberkesanannya jauh lebih baik berbanding resveratrol sahaja:

vivix shaklee

Melindungi dan memperbaiki selular DNA

vivix shaklee

Meningkatkan mitokondria (biogenesis-pembentukan baru)

vivix shaklee

4 fungsi Vivix Shaklee

Apakah status terkini berkenaan kajian melibatkan Phytonutrients?

Berdasarkan kajian komuniti yang telah dibuat secara umum (bukan yang dilakukan oleh shaklee-untuk mengelakkan bias), didapati peningkatkan makanan yang kaya dengan phytonutrients boleh jadi satu strategi untuk mengurangkan risiko kanser and penyakit jantung.

Polifenol banyak di dapati di dalam tumbuh tumbuhan, namun khasiat kesihatan polifenol hanya dikaji secara terperinci oleh pakar pemakanan baru-baru ini. Sehingga pertengahan tahun 1990, kumpulan antioksidan yang banyak dikaji adalah antioksidan vitamin, karotenoid, dan mineral. Kajian berkaitan flavonoid dan polifenol yang lain, ciri ciri antioksidan mereka, dan kesannya kepada pencegahan penyakit benar-benar diketahui selepas tahun 1995. Flavonoid jarang sekali disebut dalam buku teks berkenaan antioksidan yang diterbitkan sebelum 1995.

Punca utama mengapa kajian mengenai polifenol ini lambat bermula ialah kerana struktur kimia yang sungguh kompleks dan berbeza-beza antara satu sama lain.

Apakah potensi polifenol?

Bukti terkini menunjukkan yang polifenol mencegah penyakit kardiovaskular, kanser, dan osteoporosis. Ini menunjukkan kemungkinan besar potensi polifenol untuk penyakit neurodegenerative diseases dan diabetes mellitus. Namun demikian penemuan saintifik masih diperingkat awal.Namun ada bukti saintifik yang menunjukkan flavonoid adalah “berpotensi untuk menurunkan risiko penyakit kardiovaskular dan bukti belum mencukupi secara kukuh untuk penyakit kanser dan banyak lagi kajian sedang dijalankan (WHO- Pertubuhan Kesihatan Sedunia).

Atas sebab ini ramai orang yang mengidap penyakit kencing manis, kanser,darah tinggi, SLE, Rheumatoid arthritis telah mencuba VIVIX. Kebanyakkan mereka mendapat kesan yang positif.

Apakah sumber bahan-bahan antioksidan dalam Vivix?

Antioksidan yang biasa kita kenali adalah seperti vitamin C dan E; mineral seperti selenium, copper, manganese, dan zink; koenzim Q10; dan karotenoid.

Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai nutrien lain yang mempunyai ciri-ciri antioksidan, termasuk kumpulan besar molekul organik yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan yang dikenali sebagai polifenol. Saintis Shaklee telah memilih beberapa sumber polifenol tumbuhan untuk dimasukkan ke dalam Vivix untuk menjadikannya produk antioksidan yang unik.

japanese knotweed

1. Japanese Knotweed (Polygonum cuspidatum)

Japanese Knotweed adalah ramuan pertama dipilih untuk dimasukkan ke dalam Vivix. Ia merupakan sebatian yang dikenali sebagai resveratrol. Komponen wain merah selalunya dikaitkan dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular di Perancis . Mereka yang mengamalkan diet tinggi lemak biasanya akan minum banyak wain merah. Ianya dikenali sebagai France Paradox.

Resveratrol biasanya didapati di dalam anggur yang digunakan untuk membuat wain merah, tetapi tidak semua anggur mengandungi peratusan resveratrol yang sama. Untuk mengelakkan kepelbagaian dalam peratusan itu, Shaklee menggunakan sumber resveratrol semula jadi yang berbeza, iaitu sekurang-kurangnya 98% tulen: ianya adalah daripada tumbuhan yang dikenali sebagai , Japanese Knotweed atau nama Latinnya Polygonum Cuspidatum.

Resveratrol daripada Japanese Knotweed, keberkesanannya memang sukar ditandingi. Dos harian satu sudu teh (5 ml) Vivix mengandungi 100 mg resveratrol, merupakan jumlah yang sama yang boleh didapati di dalam 100 gelas wain merah.

anggur mascardine, vivix shaklee

2. Muscadine Grape (Vitis rotundifolia)

Muscadine grape adalah bahan kedua berkuasa di dalam Vivix yang datangnya daripada anggur “super” , yang dikenali sebagai muscadine atau Vitis Rotundifolia. Anggur ini adalah lebih besar daripada anggur biasa dan merupakan satu-satunya anggur dijumpai di dalam alam semula jadi dengan tambahan kromosom (20 kromosom) – yang dipercayai oleh saintis, keupayaannya untuk menghasilkan polifenol (antioksidan) yang lebih bermanfaat berbanding anggur jenis lain.

Polifenol (antioksidan) ini melindungi Muscadine grape kerana ia tumbuh di persekitaran panas lembap, yang secara komersialnya ditanam di bahagian tenggara Amerika iaitu di negeri-negeri seperti Georgia, Florida, dan Carolina.

Muscadine Grape mengandungi banyak sebatian khas (antioksidan) yang memberikan manfaat kepada kesihatan terutamanya bahagian kulit dan biji anggur.Vivix mengandungi sepenuhnya ekstrak anggur,tidak seperti sesetengah produk yang hanya mengandungi pulpa dan pomace yang kemudiannya ditambah air dan gula. Ekstrak anggur di dalam Vivix ini sangat kaya dengan ellagic acid, fitonutrien yang tidak dijumpai di dalam anggur biasa.

Penemuan yang hebat ini merupakan satu pengembaraan yang mencabar oleh para saintis Shaklee.Mereka memerlukan satu cara untuk memaksimumkan potensi sebatian polifenol yang ditemui di dalam anggur super ini, jadi mereka bekerja dengan saintis dari University of Georgia untuk mewujudkan proses pengekstrakan sejuk dan lembut yang akan menjamin kualiti hasilnya dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan.

purple carrot, lobak ungu, vivix

3. Purple Carrot (Daucus carota sativa)

Purple carrot juga adalah sumber ramuan antioksidan untuk Vivix. Sayuran ini berwarna ungu di luar tetapi oren di bahagian dalam, dan mendapatkan pigmennya bukan daripada beta-karotena seperti lobak oren biasa tetapi dari kelas sebatian yang sama yang terdapat dalam European Elderberry iaitu antosianin (antioksidan yang kuat). Lobak ungu juga mengandungi alfa dan beta-karotena, dua karotenoid yang terkenal sifat antioksidannya.

vivix shaklee, elderberry

4.European Elderberry (Sambucus nigra)

European Elderberry yang juga menjadi ramuan di dalam Vivix . Tumbuhan ini telah mendapat perhatian pengkaji sejak dahulu lagi dan semakin meningkat pada tahun-tahun kebelakangan ini kerana kandungannya yang tinggi antosianin.

Antosianin, serta flavonoid lain di dalamnya, mempamerkan ciri-ciri antioksidan, dan dipercayai bahawa pengambilannya boleh mencegahan beberapa penyakit degeneratif. Ekstrak daripada buah-buahan ini telah digunakan dalam banyak kajian klinikal.

Selain daripada bahan utama di atas ada beberapa bahan lagi di dalam Vivix iaitu:

Sorbitol adalah gula alkohol asli dalam bentuk cecair yang bersama-sama dengan gliserin dan air, bertindak sebagai pelarut untuk memastikan kestabilan bahan-bahan lain di dalam Vivix. Ia boleh didapati secara semula jadi di dalam buah pear, epal, ceri, plum, pic, dan aprikot. Walau bagaimanapun, ianya dihasilkan secara komersial daripada jagung. Sorbitol perlahan-lahan akan diserap oleh darah, jadi ia mempunyai indeks glisemik yang sangat rendah dan kesan minimum kepada peningkatan gula di dalam darah darah.

Silikon dioksida membantu bahan-bahan di dalam Vivix berada di tahap yang stabil (tidak cepat rosak, tetapi jika tidak diletakkan di dalam peti ais selepas dibuka,akan rosak dalam masa yang sekejap kerana Vivix tidak mengandungi bahan pengawet kimia sintetik). Perisa semulajadi Vivix menjadikan ianya mungkin memberi rasa yang berbeza antara ‘batch’ keluaran tertentu dengan ‘batch’ yang lain.

Baca tentang silikon dioksida:
Manufacturer replace silicone dioxide with organic hulls
Silicone dioxide- Water

Kenapa Vivix Shaklee eksklusif ?

Shaklee has applied for a patent on the involved process used to make the muscadine extract used in Vivix so that it can’t be duplicated by any another company. We’ve also made a sizeable investment in the equipment used for the extraction process, which guarantees us exclusivity for years to come with the contract manufacturers who perform the various production operations.In addition, Shaklee has long-term contracts with major growers of muscadine grapes in the southeast United States to ensure an ongoing supply of this vital raw material.Vivix has taken many years of research and ingenuity to develop and has been an extremely complex project – but the result has been worth it. This unique combination of antioxidants protects cells from the ravages of free radicals and the damage they can do to DNA, thus directly helping prolong cellular life and maintain good health. -Dr. L. Lee Coyne, the Healthy Professor.

Secara kesimpulannya kandungan antioksidan di dalam Vivix mampu bertindak mencapai tahap Selular Level untuk kesihatan sel-sel badan manusia.

Apakah yang Vivix Shaklee boleh bantu?

 • Merendahkan tekanan darah
 • Meningkatkan tahap tenaga
 • Meningkatkan daya seks
 • Meningkatkan pengeluaran sperma
 • Memutihkan dan mengurangkan jeragat
 • Mengurangkan kedut halus
 • Anti kanser
 • Merendahkan tahap kolesterol
 • Menguatkan tulang
 • Mengurangkan arthritis
 • Meningkatkan daya ingatan
 • Anti inflamasi
 • Menghalang kejadian tumor
 • Mengawal selia estrogen
 • Mengawal selia insulin
 • Mengurangkan bintik penuaan
 • Mengurangkan rambut beruban dan keguguran rambut
 • Melegakan alergi dan lelah
 • Memperbaiki mutasi sel
 • Menghalang Alzheimer
 • Mencegah masalah prostat
 • Mengawal selia kelikatan darah
 • Menyembuhkan kanser dengan cara mengecilkan dan menghapuskan sel-sel kanser

Senang untuk kita faham sebenarnya, organ-organ badan kita ini terdiri daripada sel-sel, jika sihat sel-sel itu maka sihatlah organ kita tidak kiralah buah pinggang , jantung ,kulit dan sebagainya.

Berilah peluang kepada diri sendiri untuk ikhtiar sihat terutamanya untuk penyakit kronik seperti kanser.

Penulis lebih suka gabungan perubatan moden, tradisional, pemakanan hatta perubatan Islam sekalipun sebagai ikhtiar. Setiap penyakit ada ubatnya.

Walau bagaimanapun, mencegah adalah yang terbaik! .

Menjaga kesihatan , pengambilan suplemen , antioksidan adalah terbaik ketika masih sihat sebagai pencegah.

Bagaimanakah untuk mendapatkan VIVIX Shaklee?

 

pertanyaan-pembelian-produk-crop

September 26, 2016
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Ikhwan

  Nampaknya kos untuk merawat kanser tidaklah terlalu tinggi dengan adanya produk ini 🙂
  Ikhwan recently posted…Contoh Soalan PTD M41My Profile

  October 20, 2016 at 3:25 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  You may also like