6 Bahan Aktif Carotomax Punca Mata Tidak Silau Lagi

Pertama kali makan Carotomax masa dapat free waktu National Conference tempohari. Dapatlah dua botol.

Shaklee

Sebelum itu memang kurang berminat dengan suplemen yang satu ini. Ada juga dengar-dengar kesan orang yang makan Carotomax boleh bantu selesaikan masalah silau dan rabun.

Tapi , sebab tengok macam Carotomax ini tidaklah tergolong dalam golongan vitamin yang glamour seperti Vitamin C Shaklee. Maka saya pun ting tong juga lah.

Carotomax, silau, rabun, katarak,glaukoma

Jujur, ketika makan Carotomax, saya berniat lain sebab melihat bahan-bahan antioksidan yang ada di dalamnya juga bermanfaat untuk tujuan anti-aging juga.

Saya jadi terlupa bahawasanya mata saya juga silau. Almaklumlah sejak akhir-akhir ini, bila mahu COD barang, atau ke mana-mana pada waktu malam, suami ada di sisi membantu. Kita di sebelah penumpang ini tukang pot pet sahaja.

Bila bincang-bincang pagi tadi tentang Carotomax ini dengan kawan-kawan Shaklee, barulah terperasan. Eh! Dah lama aku tak pakai cermin mata.Kadang buat pekasam dalam dashboard kereta sampai berbulan-bulan.

Saya memang ada masalah silau. Buat cermin mata sebab silau. Rabun jauh tidaklah teruk. Boleh nampak lagi kalau tidak memakai cermin mata. Dan biasanya jika tidak drive, saya tidak akan pakai cermin mata. Kurang selesa dan rimas. Tudung jadi kembang. Haha.

Kalau drive malam, wajib pakai. Sebab bila nampak cahaya kereta yang bertentangan, saya memang tidak mampu buka mata.Cahaya direct ke mata itu boleh menyebabkan migrain. Pernah terjadi. Boleh ke bawa kereta pejam mata? Tak boleh kan..

Yes! Ini memang kesan Carotomax tanpa kusedari. Dengan izinNya jua. Habis dua botol. Tinggal sebiji sahaja lagi. Ini kes terlupa nak habiskan. Sudah lama tidak mengunjungi optometrist, jadi, saya tak tahu apa cerita, tiba-tiba rasa tak perlu pakai cermin mata  dan rasa cantik tak pakai cermin mata. Perasan! Baru perasan, duduk di sebelah pemandu pun, apabila dipancar cahaya dari lampu kereta bertentangan jalan, mata saya tidak seperti dulu. Boleh cool sahaja tengok tanpa pejam.

Tiada lagi masalah mencari-cari cermin mata tidak jumpa bila mahu drive malam-malam selepas ini.Ahamdulillah.Nikmat penglihatan yang dikembalikan oleh Allah. Carotomax hanyalah asbab.

Siapa ada masalah silau boleh try!

Mahu tahu tentang Carotomax Shaklee?

Carotomax, silau , katarak,glaukoma, rabun, cermin mata silau,

Carotomax ini mengandungi 6 variasi karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksidan iaitu :

  • Rumpai laut
  • Tomato
  • Biji anggur
  • Brokoli
  • Pot Marigold
  • Epal
  • Kentang
  • Strawberi
  • Lobak merah
  • Minyak sawit
  • Fava D’anta
  • Cantaloupe

Apakah manfaatnya?

Ianya lebih selamat daripada Vitamin A. Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu Vitamin A. Pengambilan Vitamin A berlebihan akan menyebabkan toksisiti. Penemuan beta carotene pada tahun 1932 , satu prekursor Vitamin A , dan ianya selamat untuk pengambilan yang berterusan.

Apakah jenis-jenis karotena yang ada di dalam Carotomax?

  • Alpha Carotene – Untuk penglihatan malam , mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.
  • Beta Carotene – Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Ia juga mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
  • Lycopene – Bersifat antioksidan , menghalang penuaan organ. Juga untuk serviks yang sihat,kitaran jantung dan sistem imun. Ianya juga mambantu mengurangkan penyakit kelenjar prostat.
  • Astaxanthin – Pigmen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Shaklee menuai karotenoid astaxanthin ini dari mikroalga laut, sumber yang tulen. Ianya berfungsi melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.
  • Lutein – Menyekat katarak, AMD ( age related disease atau penyakit makular berkaitan dengan umur) , glaukoma.
  • Zeaxanthin – Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Ianya juga mengurangkan risiko kanser payudara , ovari, endometrial dan serviks.

Menarik bukan?

Tahukah anda ?

Satu hidangan Carotomax bersamaan dengan:

Carotomax, rabun, silau, katarak, glaukoma,ubat silau

  • 89 hidangan (biji) rasberi ( kandungan Alpha Carotene nya)
  • 102 hidangan pisang ( kandungan carotene nya – Beta dan Alpha)
  • 714 hidangan buah aprikot ( kandungan lycopene nya)
  • 113 gram ikan salmon ( kandungan astaxanthin nya)
  • 285 hidangan pink grapefruits ( kandungan lutein dan zeaxanthin nya).

Mampukah untuk makan semua yang tertera di atas untuk kesihatan mata? Ianya mungkin melibatkan kos yang jauh lebih tinggi berbanding sebotol Carotomax yang berharga kurang RM100.

Mengapakah warna kulit jadi warna kuning selepas makan Carotomax?

Warna kulit sebilangan kecil pengguna Carotomax akan menjadi kuning selepas mengambil beta carotene. Ini bukanlah penyakit jaundis!

Carotomax adalah warna semulajadi botanik.

Apabila usus kecil mengubah beta carotene menjadi Vitamin A, ia merangsang sekresi hempedu ( berwarna kuning) , serta detoksifikasi hati dan pundi hempedu dan mengalir bersama darah ke tapak tangan kita.

Proses detoksifikasi semulajadi dan anti oksidasi biasanya akan berlalu untuk beberapa bulan dan akan menghilang secara perlahan menghasilkan kulit yang baru dan cantik.

Apakah manfaat Carotomax ?

  • Meningkatkan kuasa penglihatan – membolehkan mata mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Membantu masalah rabun malam, rabun dekat, mata kering,kelesuan mata, glaucoma, katarak,f loaters, aye bags dan gegelung hitam di mata.
  • Membantu meredakan penyakit kulit – pengambilan secara berterusan akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, kulit kering dan jerawat. Boleh juga sebagai kegunaan luar untuk merawat kudis buta,jerawat dan ulser mulut.
  • Melindungi epithelial – ia memelihara lapisan luar kornea,rongga oral,usus,perut,paru-paru,bronkus,pundi kencing dan ovari. Ianya juga merawat ulser saluran usus.
  • Melawan kanser dan oksidasi– pengambilan yang kerap beta carotene mengukuhkan sistem imun,melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser paru-paru dan kanser payudara.Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
  • Membantu menghalang infeksi – merangsang enzim membunuh kuman , meghalang penyakit sistem respiratori seperti batuk dan asthma.
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat – merangsang perkembangan kanak- kanak atau remaja, melindungi rambut, kulit,membran mukosa, sistem reproduksi dan juga penghasilan sperma yang sihat.

Apakah khasiat Carotomax untuk wanita selain masalah penglihatan?

Carotomax, silau, katarak, glaukoma, rabun, rabun malam

Kandungan antioksidan yanga ada di dalam Carotomax adalah sangat bermanfaat kepada wanita untuk :

  • Memelihara kecantikan kulit
  • Perlindungan untuk serviks

Antara testimoni lain mereka yang mengamalkan Carotomax :

Carotomax, silau, katarak, glaukoma, ubat rabun

My sis operate mata sebab katarak. Lepas operate mata sensitif xleh kena cahaya,mudah sakit kepala. Lepas amik Carotomax , dah tak sakit kepala dan tak rasa ‘seriau’ lg kt tempat terbuka macam sebelumnya (pakai spek itam), pastu pergi pemeriksaan semula, doktor cakap very good, kadar penyembuhan cepat.

 

 

Testimoni Carotomax, silau, rabun, katarak, glaukoma, rabun

Alhamdulillah tak sangka percubaan pertama cari supplement utk mata ayah akhirnya berjaya. Ayah ada brain tumor yang effect mata kanannya. Dr ckp lepas scan & MRI 2 minggu lepas mata kanan ayah dah takde harapan lagi utk melihat, tapi aku nekad nak bagi ayah akan Carotomax ni. Baru2 ni ayah ckp dia dah nampak semula walaupun kabur. Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah…pegi scan lagi baru2 ni Dr pun tak percaya . Alhamdulillah…sekarang tinggal nak keluarkan nanah je dari dalam kepala…Mak dengan adik pun dah start amik carotomax utk masalah rabun diorang. Alhamdulillah..hepi sangat!

Ketahui 7 Vitamin Penting Elak Masalah Mata.

Bagaimanakah untuk mendapatkan Carotomax ?

 

pertanyaan-pembelian-produk-crop

September 23, 2016
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Serinian

    Mmg hilang silau mlm ni alhamdullilah

    February 26, 2017 at 12:20 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    You may also like