10 Sebab Online Business Mesti Dipilih Sebagai Paip Income Kedua Atau Ketiga

Bismillah…Tajuk tak menahan. 10  Sebab Online Business Mesti Dipilih Sebagai Paip Income Kedua Atau Ketiga. Saya menulis dari sudut pandang saya sebagai seorang isteri, bakal ibu, seorang wanita, seorang anak perempuan, dan seorang muslimah yang berusaha untuk menambah baik kehidupannya dari sudut kewangan mahupun pelbagai sudut yang lain. Banyak sungguh sudutnya tu. Eh ! Betullah kan..hidup bukan untuk hal-hal biasa sahaja. Manusia diciptakan dengan luar biasa, haruslah usaha jadi luar biasa. Kipidap !

Kenapa online business sudah jadi seolah-olah keperluan ? Of course, untuk menjadi paip income kita selain gaji kerja hakiki bagi yang bekerja makan gaji. Tapi kenapa online? Offline tak boleh? Boleh. Tiada sebarang masalah. Cuma , kali ini nak cerita tentang online business. Apa kelebihannya yang menyebabkan ramai yang memilihnya untuk jana income atau side income. Dan, kenapa yang masih tercari-cari income tepi, tengah, atas , bawah itu perlu menimbangkan platform digital ini sebagai jalannya.

online business

10  Sebab Online Business Mesti Dipilih Sebagai Paip Income Kedua Atau Ketiga

  1. Manusia semakin maju…tengok iklan Go Shop, buka website Go Shop order je kan…tak pun telefon je no yang tertera..Ada gi cari gudang Go Shop tu kat mana?? Tak kan…
  2. Kos dan masa set up kedai maya kurang berbanding kedai fizikal. Semua orang boleh dikatakan mampu. Tak perlu payung, meja , kedai  bagai pun tak apa. Sifu kata ada lebih kurang 300 platform maya yang boleh jana income. See??
  3. Ekonomi di hujung jari semakin melebar sayapnya. Pembeli online semakin meningkat. Termasuklah daku..Hehe..
  4. Wanita berkerjaya masih boleh berbisnes dengan jayanya untuk tampung kos sara hidup. Siang kerja hakiki, malam urus kedai maya. Anak-anak depan mata. Tak perlu tinggal buat part time 7 Eleven atau pandu UBER.
  5. Mak-mak yang mahu anaknya sentiasa di depan mata atau ada mimpi ngeri meninggalkan anak-anak kepada orang lain semasa bekerja ada pilihan untuk ada income sendiri yang lumayan. Buatlah di rumah dengan disiplin.
  6. Income bisnes maya setanding kerja hakiki atau lebih asal pandai cari peluang dan ruang serta manfaatkannya. Boleh bina empayar sendiri juga.
  7. Ramai je jutawan online tapi ada yang tak beritahu. Kan? Kan ? Hehe.. Takut LHDN kejar kot..haha.
  8. Santuni pelanggan sambil baring, sambil melayan anak-anak, sambil makan kerepek…tiada siapa tahu. Coaching agen, seminar online pun boleh dibuat.
  9. Masa lebih fleksibel. 24 jam 7 hari seminggu kerjanya. Boleh pilih. Hehe.
  10. Kedai boleh diurus di mana-mana. Travel keliling dunia pun sale boleh masuk…automated dengan platform bisnes yang betul. Saya travel balik kampung, masuk kampung keluar kampung, panjat pokok rambutan, turun balik, kutip durian…order Shaklee tetap masuk.

Cuma….
Cuma….

Usaha dulu baru dapat. Bukan goyang kaki lah maknanya.

Dan…
Dan…

Pilihlah bisnes online yang betul dan tepat. Jangan terpengaruh dengan skim-skim cepat kaya, ponzi , penipuan online dll..(banyak tau ..hati-hati).

Serta…
Serta…

Cari mentor dan belajar supaya tak banyak langgar dinding. Sakit tau ! Mentor pula mesti betul. Bukan yang cakap tapi tak buat. Ilmu dalam buku banyak, ilmu berdasarkan pengalaman tu yang nak kita tahu dan buat. Mentor tunjukkan jalan, selebihnya kita sendirilah.

Ada yang mahu jana income dengan Shaklee ?

Yang serius sahaja mahu bebas hutang, mahu minimum 10k sebulan dan money freedom.  Yang krik..krik…tak perlulah. Hehe.

InsyaAllah…saya boleh guide dari A to Z sepenuh hati.

Hubungi saya  : 013 931 5387

 

 

 

January 3, 2017
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like